vindt twents zitmaaier team op youtube vindt twents zitmaaier team op youtube

nieuws

Zitmaaierrace seizoen 2023 staat in de steigers!

Achter de schermen wordt er weer vollop gewerkt aan het nieuwe seizoen, waar corona ons vorig seizoen nog deels parten speelde kunnen we dit jaar van meet af aan van start gaan.

Zoals de meesten inmiddels weten worden de inschrijvingen geregeld via de motoinside app.

De locaties, tijden en overige info voor activiteiten die al op de kalender staan zijn te vinden in de Motoínside app. Deze wordt komende week nog aangevuld. De app is ook zonder account te openen voor “niet rijders” check:  Moto Inside

Mocht je nog ideeën, opmerkingen of racelocaties hebben voor komend seizoen, laat ze snel weten via een bericht aan het bestuur.

Programma en reglement 2019 online!

Het programma en het reglement voor het seizoen 2019 staat op de website.

Klik hier voor het voorlopige programma

Klik hier voor het reglement 2019

Kampioenen Seizoen 2018! EINDUITSLAG

De einduitslag en daarmee de kampioenen van seizoen 2018 zijn bekend! De kampioenen zullen gehuldigd worden tijdens het kampioensschapsfeest van het Twents Zitmaaier Team

 

Klik hier om naar de einduitslag te gaan.

Uitslagen Notter-Zuna online en tussenstand bijgewerkt

De uitslagen van de race in Notter - Zuna staan online en de uitslag is verwerkt in de tussenstand!

Wedstrijduitslagen + tussenstand actueel

De uitslagen van alle tot op heden verreden wedstrijden van het seizoen 2018 staan online! Ook de tussenstand is bijgewerkt.

Klik hier om de huidige stand in het kampioenschap 2018 te bekijken.

tijden wedstrijdkalender bijgewerkt!

Houdt de website goed in de gaten voor de actuele starttijden.

inschrijfformulier wedstrijden 2018 online

Het inschrijfformulier voor de wedstrijden van 2018 staat online.

 

klik hier

Klasse indeling bijgewerkt voor seizoen 2018

Klik hier om naar de klasse indeling te gaan.

Definitief reglement 2018 online

Het definitieve reglement is vanaf heden beschikbaar, het concept reglement is na de besproken wijzigingen tijdens de algemene ledenvergadering vastgesteld.

Klik hier voor het actuele reglement seizoen 2018

Update wedstrijdkalender 2018

Update van de wedstrijdkalender: Voor het seizoen 2018 zijn 7 wedstrijden vastgesteld en nog 2 wedstrijden zijn onder voorbehoud. Klik hier voor de actuele wedstrijdkalender.

Update deelnemerslijst, Superklasse voor 2017 is VOL

De nieuwe voorlopige deelnemerslijst is toegevoegd aan de website, er zijn weer een tal van nieuwe inschijvingen bij gekomen! In totaal zitten we al op 65 deelnemers, waaronder 8 deelneemsters in de nieuwe damesklasse welke dit jaar voor het eerst als kampioenschap wordt verreden. Op de wedstrijden waar een damesklasse wordt verreden rijden de dames 1 manche aan het eind van de wedstrijddag veelal op de machines van hun vriend of man of een deelnemer welke zijn machine beschikbaar steld.

Naast de damesklasse is het voor de dames uiteraard ook mogelijk zich in te schijven voor de reguliere klasses welke een volledig programma rijden.

Hierbij tevens de mededeling dat de SUPERKLASSE voor het seizoen 2017 VOL is, nieuwe inschrijvingen worden op de reservelijst geplaatst.

 

Ledenvergadering 2016, nieuwe bestuursleden

Gisteravond heeft de jaarlijkse ledenvergadering plaats gevonden bij het akkerhuus in Ypelo, binnen het bestuur zijn er een aantal dingen veranderd de grootste verandering is de functie van de voorzitter. Herman Westerink heeft drie jaar lang met alle goed wil en volle kracht en motivatie samen gewerkt met het bestuur aan fantastische resultaten. Herman hardstikke bedankt! Jarno klein zandvoort gaat dit nu doorzetten, namens allen wensen wij Jarno veel succes en samen gaan we er weer een fantastisch nieuw jaar/seizoen van maken. Ook hebben we in Mark Nijland een nieuwe penningmeester gevonden en is het bestuur weer in de volle breedte vertegenwoordigd. Mark ook heel veel succes!

Tevens is de keurings locatie bekend, dit zal plaats vinden op 25 maart bij Eurol Bv te nijverderdal aan de energiestraat 12. Heb je altijd al eens de machine van dichtbij willen zien ? kom dan langs er is tijd genoeg om de machines van dichtbij te bekijken. De exacte tijd zal later komen dus hou hiervoor de pagina in de gaten.

Einduitslag seizoen 2016 gepubliceerd

De einduitslag van seizoen 2016 is op de website geplaatst, het regelmentair voorgeschreven schrapresultaat is hierin verwerkt. Ook de einduitslagen van de finalerace zijn op de gepuliceerd.

Uitslagen Zitmaaierrace Notter - Zuna online!

De uitslagen van de 6e wedstrijd in de strijd om het OK zitmaaierrace 2016 staan online!

 

Klik hier om naar de uitslagen te gaan

nieuwe datum extra keuringsdag is 30 augustus

De geplande keuringsdag van 6 juli wordt verplaatst naar 30 augustus. Meer informatie en aanmelden voor deze keuringsdag via de technische commissie. 

Uitslagen zitmaaierrace Bornerbroek en tussenstand OK 2016

De uitslagen van de 2e wedstrijd van het kampioenschap staan online, tevens zijn de tussenstanden bijgewerkt!

Klik hier om de uitslagen te bekijken.

Uitslagen en tussenstand na Zitmaaierrace Marle

De uitslagen van de eeste wedstrijd van het kampioenschap staan online, tevens zijn de tussenstanden bijgewerkt!

Klik hier om de uitslagen te bekijken.

Seizoens start 2016, update website

Op de website zijn de nieuwe documenten en lijsten voor het nieuwe seizoen gepubliceerd. Het gaat om de volgende onderdelen:

Dit seizoen moet het inschrijfformulier voorafgaand aan de race worden ingeleverd bij de wedstrijdleiding in de jurywagen. Doe dit zo snel mogelijk nadat je op het rennerskwartier aangekomen bent! De nieuwe C-klasse wordt wanneer er meer dan 13 deelnemers aanwezig zijn opgesplitst in 2 groepen wel wordt er altijd gereden voor één totaal dagklassement en kampioenschap.

Van de technische keuring welke gepland staat op 5 maart volgt nog aanvullende informatie met het programma.

Concept reglement OK zitmaaierrace seizoen 2016

De concept reglementen voor het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace seizoen 2016 zijn op deze website gepubliceerd, de tekstuele aanpassingen of (deels)nieuwe regels zijn in het rood weergegeven. 

klik hier voor de reglementenpagina

Uitslagen zitmaaierrace Esbrook online

De uitslagen van zitmaaierrace Esbrook zijn toegevoegd aan de website.

Klik hier om naar de uitslagen te gaan

Zitmaaierrace Markelo Afgelast

Hallo Leden, Vanwege de voorspelde extreme hitte a.s. zaterdag hebben wij in overleg met de organisatie ASV Markelo, de wedstrijdleiding en de technische commissie besloten de zitmaaierrace af te lasten.

De voorspelling zijn nu 41 gr en kans op zware buien. Het is daarmee niet verantwoord om te rijden alsmede om de officials, wedstrijdleiding, technische commissie en overige vrijwilligers langs de baan te laten staan bij dergelijke extreme weersomstandigheden. Wij betreuren het zeer maar helaas is het niet anders.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Twents Zitmaaier Team

Uitslagen Notter-Zuna online

 De uitslagen van de 4e wedstrijd meetellend voor het Overijssels Kampioenschap zitmaaierrace staan online!

Klik hier om naar de uitslagen te gaan, de uitslagen zijn tevens verwerkt in de tussenstand.

Uitslagen zitmaaierrace Wiene-Zeldam online!

 De uitslagen van de 3e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap Zitmaaierrace staan online. Klik hier om naar de uitslagen te gaan.

Uitslagen zitmaaierrace pinksterfeesten Bornerbroek online

De uitslagen van de 2e wedstrijd meetellend voor het Overijssels Kampioenschap zitmaaierrace staat online.

Klik hier voor de uitslagen

Foto's zitmaaierrace demo Balfo

Aan het fotoalbum is een link naar de foto's van de race toegevoegd. klik hier

uitslagen zitmaaierrace Marle online

De uitslagen van de eerste wedstrijd van het OK zitmaaierrace staan online. Door de overtollige regenval in aanloop naar de race was het niet mogelijk om 3 manches te verrijden voor het klassement is slechts één manche verreden. De volledige uitslag is hier te vinden.

Om het toegestroomde publiek te laten zien waar toe de zitmaaiers in staat zijn, is de wedstrijd verder verreden in demonstratie verband.

Inschrijfformulier OK 2015

Het inschrijfformulier voor seizoen 2015 is gepubliceerd onder het kopje documenten, de vorige versies komen hiermee te vervallen en er kan alleen gebruik gemaakt worden van deze 2015 versie. Dit formulier dienen alle deelnemers volledig ingevuld en ondertekend in te leveren bij de wedstrijdleiding voor de start van elke wedstrijd. De formuliervelden kunnen in de PDF ingevuld worden en daarna worden opgeslagen zodat niet elke keer het volledige formulier opnieuw ingevuld hoeft te worden. Dit formulier is tevens aan alle deelnemers verzonden via de mail.

Inschrijven demonstraties

Op het forum van TZT is de inschrijving voor 3 demonstratieraces geopend.

Rijders van TZT kunnen zich inschrijven voor:

 • Hexel on wheels 6 april
 • autocross Daarle 18 april
 • Baflo vol gras 23 mei

forum.twentszitmaaierteam.nl

Klasseindeling bijgewerkt en startopstelling 2015 online!

Aan de klasseindeling zijn een aantal nieuwe deelnemers voor seizoen 2015 toegevoegd. Ook de startopstelling welke opgezet is op basis van de loting welke gedaan is tijdens de technische keuring is op de website geplaasts. Voor het gehele seizoen staat hiermee de startopstelling voor elke manche vast.

Klasse indeling seizoen 2015

De klasse indeling voor seizoen 2015 is geplaatst op de website, het aantal race klasses is gelijk aan vorig jaar. De promovatie en degradatie in de A-klasse is verwerkt en de B1 en B2 klasse zijn heringedeeld op basis van de deelnemers welke op dit moment bekend zijn. Helaas is het deelnemers aantal in de superklasse teruggelopen we hopen dat zich nog meer deelnemers voor de superklasse gaan aanmelden.

Startopstelling loting 2015

Net als voorgaande seizoenen zal er ook dit jaar een loting plaatsvinden voor de startopstelling van alle wedstrijden van het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace 2015. Per klasse is de startopstelling met daarop de lotingsletters in PDF formaat te downloaden. Tijdens de technischekeuring wordt doormiddel van loting de letters aan het desbetreffende startnummer van de deelnemer gekoppeld.

klik hier om de startopstellingen te bekijken.

Lijst met commissieleden bijgewerkt

De lijst met commissieleden welke op de site vermeld wordt is bijgewerkt, helaas hebben een aantal vrijwilligers moeten besluiten om hun taken binnen de commissies neer te leggen. Wij willen deze vrijwilligers via deze weg bedanken voor hun inzet voor het Twents Zitmaaier Team. Immers zonder vrijwilligers geen zitmaaierace.

Daarnaast hebben wij een mooi aantal nieuwe commissieleden kunnen aanstellen, we hopen met deze enthousiaste groep vrijwilligers volgas het nieuwe seizoen in te kunnen.

Definitieve reglementen seizoen 2015 online

De definitieve reglementen voor seizoen 2015 zijn gepubliceerd op deze website, in de reglementen zijn de wijzigingen zoals ze zijn besproken op de algemene ledenvergadering van 16 januari 2015 verwerkt. 

klik hier om naar de reglementen pagina te gaan.

Voorlopige wedstrijdkalender seizoen 2015

De voorlopige wedstrijdkalender voor het nieuwe seizoen is geplaatst op de website, op de gebruikelijke pagina met de evenementen zijn inmiddels al 7 OK wedstrijden geplaats. Mogelijk wordt dit aantal nog uitgebreid. Naast deze wedstrijden voor het kampioenschap zullen er nog een aantal demonstratiewedstrijden op het programma komen.

Update wedstrijdkalender, 16 januari ledenvergadering

De wedstrijdkalender op de website is geupdate voor seizoen 2015, de lijst met wedstrijden volgt na de ledenvergadering.

De algemene ledenvergadering van het Twents Zitmaaier Team vindt dit jaar plaats op 16 januari 2015, leden van het TZT ontvangen hierover nog een mail met de agenda en benodigde informatie. 

Concept reglementen seizoen 2015 online!

De concept reglementen voor seizoen 2015 zijn op deze website gepubliceerd.

Voor seizoen 2015 zijn alle reeds bestaande reglementen samengevoegd in één overzichtelijk document. De tekstuele aanpassingen of (deels)nieuwe regels zijn in het rood weergegeven. Door de reglementen samen te voegen en alles overzichtelijk op te zetten hopen wij onze deelnemers een volledig en inzichtelijk reglement te bieden waarmee wij nog vele sportieve seizoenen tegemoet kunnen gaan. 

Leden van TZT hebben op de jaarlijkse ledenvergadering de mogelijkheid om te reageren op de concept reglementen.

klik hier voor de reglementenpagina

Kampioenen seizoen 2014 OK Zitmaaierrace

Lees verder

Uitslagen TZT finalerace online!

De uitslagen van de finalerace van het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website.

Alle raceklasses kwamen hier aan bod en in de meeste gevallen werd de titelstrijd pas tijdens deze laatste wedstrijd beslist. In een volgend bericht meer over de kampioenen. Naast de gebruikelijke klasses is er tevens een demonstratie verreden door Zitmaaier Team Baflo en ook de TZT dames kwamen weer in de baan voor de damesklasse.

De TZT finalerace is uitermate succesvol verlopen en het toegestroomde publiek heeft spectaculaire races kunnen zien!

 

top 3 klasse A:

1. Ronald Prins;

2. Arne Schooten;

3. Henrik Rohaan.

 

top 3 klasse B1:

1. Leon Cattier;

2. Roy Weustenenk;

3. Danny Westerink.

 

top3 klasse B2:

1. Arno Vruwink;

2. Bert Jan Waalderink;

3. Bart Schroten.

 

top3 superklasse:

1. Stefan Spekreijse;

2. Jarno Klein Zandvoort;

3. Hilko de Wilde.

 

top 3 superstandaard:

1. Jop Schuttenbeld;

2. Jelmer Hulsman;

3. Janieke Vliermaat;

 

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

 

top 3 damesklasse:

1. Andrea ter Steege; 

2. Greta Raangs;

3. Janieke Vliermaat.

Zaterdag 13 en Zondag 14 september racezitmaaier demonstraties

Komend weekend staat in het teken van 2 demonstraties, het begint op Zaterdag 13 september in Scharsterbrug (nabij Joure). Hier wordt een vrije demo gereden waarbij de mogelijkheden van de racezitmaaiers wordt getoond. Deze demonstratie start rond 17:00 locatie Hollandiastraat 3, 8517 HC in Scharsterbrug

De 2e demonstatie vindt plaats tijdens de Rommelcross in Schuinesloot. Hier wordt op de daar aanwezig wedstrijdbaan wel in competitie verband gereden. meer informatie op http://ww.trsboeren.nl/

 

1191 foto's toegevoegd aan het fotoalbum

Het foto-overzicht was nog niet bijgewerkt maar onze fotografen hebben niet stil gezeten! Er zijn maar liefst 1191 nieuwe foto's toegevoegd allemaal van de onlangs verreden wedstrijden.

http://www.twentszitmaaierteam.nl/pages/media/fotoalbum.php

Met dank aan:

Alfred Droppers, www.ad-photos.nl

Wim Scholman, www.rallytukker.nl

Wouter de Wilde, www.wdwfotos.tk

Uitslagen zitmaaierrace ASV Markelo online

De uitslagen van de 5e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website.

In Markelo is gereden in 4 verschillende klassen onderverdeeld in 5 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2, superklasse en superstandaard. Naast de gebruikelijke klasses is er tevens een damesklasse verreden en een superfinale voor de "wisselbokaal markelo". De wisselbokaal is dit jaar gewonnen door Matthijs Tempert.

top 3 klasse A:

1. Sebasitaan Exterkate

2. Henrik Rohaan;

 

3. Marcel Achteresch;

 

top 3 klasse B1:

1. Leon Cattier;

2. Roy Weustenenk.

3. Danny Westerink;

 

top3 klasse B2:

1. Matthijs Tempert;

2. Sandra Poortman;

3. Hermen Velthuis.

 

top3 superklasse:

1. John Eshuis;

2. Dennis Jansen;

3. Jarno Klein Zandvoort.

 

top 3 superstandaard:

1. Bram Hulsman;

2. Jop Schuttenbeld;

3. Kim Schuttenbeld.

 

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

 

top 3 damesklasse:

1. Mellanie Jansen;

 

2. Amy Eshuis;

3. Janieke Vliermaat.

Demonstratie race Lemelerveld

Zaterdag 9 augustus zitmaaierrace demonstratie tijdens de feestweek Lemelerveld! De demonstratie start om 14:00 uur!

De locatie bevindt zich aan de Vilstersedijk te Lemelerveld ter hoogte van nummer 3. De races zullen doorlopend plaatsvinden met als afsluiting een superfinale voor de snelste deelnemers! Op het rennerskwartier kunnen de machines van dicht bij bekeken worden en kan er een praatje worden gemaakt met de coureurs.

meer informatie op http://www.feestweeklemelerveld.nl/

Uitslagen Rectum - Ypelo online

De uitslagen van de 4e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website.

In Rectum-Ypelo is gereden in 4 verschillende klassen onderverdeeld in 5 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2, superklasse en superstandaard. Naast de gebruikelijke klasses is er tevens een damesklasse verreden en een superfinale voor de "wisselbokaal Rectum-Ypelo". De wisselbokaal is dit jaar gewonnen door Leon Cattier.

top 3 klasse A:

1. Marcel Achteresch;

2. Henrik Rohaan;

3. Frank Pijffers.

 

top 3 klasse B1:

1. Leon Cattier;

2. Danny Westerink;

3. Roy Weustenenk.

 

top3 klasse B2:

1. Arno Vruwink;

2. Bert Jan Waalderink.

 

top3 superklasse:

1. Dennis Jansen;

2. John Eshuis;

3. Jarno Klein Zandvoort.

 

top 3 superstandaard:

1. Jop Schuttenbeld;

2. L & R Peeters;

3. Joran Vruggink.

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

 

top 3 damesklasse:

1. Amy Eshuis;

2. Mellanie Jansen;

3. Lisa Peeters.

LET OP. Wijziging tijden Rectum-Ypelo

Deelnemers aanwezig om 15:00, met name deelnemers waarvan de machine na Notter nog herkeurd moet worden ruim op tijd aanwezig zijn voor je herkeuring!

uitslagen Notter - Zuna online

De uitslagen van de 3e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website. In Notter-Zuna is gereden in 4 verschillende klassen onderverdeeld in 5 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2, superklasse en superstandaard.

top 3 klasse A: 1. Edwin Boom; 2. Henrik Rohaan; 3. Arne Schooten.

top 3 klasse B1: 1. Edward Beunk; 2. Roy Weustenenk;  3. Danny Westerink.

top3 klasse B2: 1. Matthijs Tempert; 2. Hermen Vetlhuis; 3. Bert Jan Waalderink.

top3 superklasse: 1. Dennis Jansen; 2. Jarno Klein Zandvoort; 3. Kevin Westerink.

top 3 superstandaard: 1. Bram Hulsman; 2. Jelmer Hulsman 3. Joran Vruggink.

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Uitslagen Wiene-Zeldam Online

Wegens omstandigheden later dan gebruikelijk, de uitslagen van de 2e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website.

In Wiene-Zeldam is gereden in 4 verschillende klassen onderverdeeld in 5 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2, superklasse en superstandaard.

top 3 klasse A:

1. Marcel Achteresch;

2. Arne Schooten;

3. Sebastiaan Exterkate.

 

top 3 klasse B1:

1. Leon Cattier;

2. Roy Weustenenk;

3. Jan Herm Klein Legtenberg.

 

top3 klasse B2:

1. Matthijs Tempert / Wim Tempert;

2. Bert Jan Waalderink;

3. René Nijkamp.

 

top3 superklasse:

1. Dennis Jansen;

2. John Eshuis;

3. Hilko de Wilde.

 

top 3 superstandaard:

1. Jop Schuttenbeld;

2. Bram Hulsman;

3. Julia Schooten. 

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Vrijdag 20 juni zitmaaierrace Notter-Zuna

Morgenavond is het weer zo ver, 1 van de hoogtepunten van de kalender, zitmaaierrace Notter-Zuna!! Startraces staat gepland om 18:00. Deelnemers aanwezig om 17:00 Meer informatie op www.midzomerfeest.com en www.twentszitmaaierteam.nl

Foto's Zitmaaierrace Wiene-Zeldam

Onze fotograven hebben tijdens de fantastisch georganiseerde zitmaaierrace Wiene-Zeldam weer mooie foto's kunnen schieten. Een overzicht van de verschillende fotograven is toegevoegd aan ons fotoalbum.

Rennerskwartier zitmaaierraces, alleen auto's / combinaties van deelnemer

Aan alle leden van TZT en publiek van de zitmaaierraces

Voor de race in Wiene-Zeldam van a.s. Zaterdag willen wij graag even de aandacht vragen voor het volgende;

Aangezien de groep met rijders steeds groter wordt moeten we goed met de beschikbare ruimte op het rennerskwartier omgaan. Het rennerskwartier in Wiene-Zeldam is daarom alleen toegankelijk voor auto’s (met aanhanger) welke de machines vervoeren. Overige auto’s van 2e rijders, helpers of fans kunnen geparkeerd worden op de algemene parkeerplaats van het evenement (behalve auto en aanhanger TZT tent welke benodigd is op het rennerskwartier).

Probeer de auto’s / combinaties strak te parkeren en reserveer voor de zitmaaier niet meer ruimte dan de standaard TZT milieumat.

Het bovenstaande geldt voortaan ook voor de overige wedstrijden, dit om zo het rennerskwartier compact en overzichtelijk te houden.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Aangepaste startopstelling klasse B2

 Voor de klasse B2 is een aangepaste startopstelling gepubliceerd, startnumer 8 van René Nijkamp is toegevoegd aan de opstelling.

Uitslagen Zitmaaierrace Marle online!

De uitslagen van de 1e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2014 zijn geplaatst op de website.

In Marle is gereden in 4 verschillende klassen onderverdeeld in 5 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2, superklasse en superstandaard.

top 3 klasse A:

1. Gerrit Eertink;

2. Henrik Rohaan;

3. Marco Koers.

 

top 3 klasse B1:

1. leon Cattier;

2. Roy Weustenenk;

3. Jan Herm Klein Legtenberg.

 

top3 klasse B2:

1. Arno Vruwink;

2. Bert Jan Waalderink;

3. Matthijs Tempert.

 

top3 superklasse:

1. Dennis Jansen;

2. John Eshuis;

3. Hilko de Wilde.

 

top 3 superstandaard:

1. Jop Schuttenbeld;

2. Lisa Peeters;

3. Bram Hulsman. 

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Top 3 demorace autocross Daarle

Dit jaar is er wederom door een groep rijders van het Twents Zitmaaier Team gereden tijden de autocross in Daarle. Omdat er in Daarle een volledig wedstrijdbaan aanwezig kan de demorace als vrije wedstrijd worden verreden voor het dagklassement in Daarle. 

De top 3 uitslag Daarle:

1. Marco Koers

2. Roy Weustenenk

3. Edward Beunk

Artikel technische keuring TC Tubantia

In de dinsdag editie van de Twentsche Courant Tubantia is een mooi artikel opgenomen over de technische keuring van zaterdag 29 maart j.l..

klik hier om het artikel te lezen

Startopstelling t.bv. de loting gepubliceerd

Op de startopstelling pagina is de startopstelling van het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace 2014 per klasse in PDF formaat te downloaden. Op basis van deze indeling wordt zaterdag 29 maar tijdens de technische keuring de definitieve startopstelling voor het komende seizoen vastgesteld. Door middel van de loting worden de startnummers aan de letters op deze opstelling gekoppeld.

klik hier om naar de startopstellingen te gaan

Zaterdag 29 maart, machinekeuring

Op zaterdag 29 maart vindt de jaarlijkse machinekeuring voor deelnemers aan het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace plaats. De dag wordt georganiseerd door het Twents Zitmaaier Team (afgekort T.Z.T.), Het T.Z.T. begeleidt het Overijssels Kampioenschap en ziet er op toe dat deze wedstrijden eerlijk en veilig verlopen. De keuring vindt dit jaar plaats op het terrein van de Bouwmaat in Rijssen, adres Enterstraat 198. Vanaf 13:00 zullen ca. 40 deelnemende machines gekeurd worden.

Zitmaaierracen Klinkt ludiek maar wordt serieus beoefent. Een zitmaaierrace is een race met een tot meer dan 100 pk opgevoerde zitmaaiers op een onverharde baan. Of het nu op gras of in het zand is deze machines brullen overal doorheen met snelheden tot wel 100 km per uur!

De jaarlijkse keuring is hoofdzakelijk geënt op de veiligheid voor deelnemers, officials en natuurlijk het publiek. Naast de verplichte veiligheidsvoorzieningen dienen de machines tevens aan de overige technische eisen te voldoen welke beschreven staan in de reglementen welke voor eenieder op deze website beschikbaar zijn.

Graag nodigen wij geïnteresseerden uit op deze keuringsdag om zo de mogelijkheid te hebben de machines van dicht bij te kunnen bekijken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de rijders.

 

Definitieve reglementen seizoen 2014 online

Op de reglementen pagina is het WEDSTRIJDREGLEMENT & MACHINEREGLEMENT voor seizoen 2014 te downloaden, voor dit jaar is er voor de nieuwe superklasse een aanvullend reglement en bijbehorende bandenflyer. Kijk voor de laatste versie van het reglement altijd eerst op de site, bij publicatie van een nieuw reglement komen de vorige versies te vervallen.

klik hier om direct naar de reglementen pagina te gaan.

inschrijving zitmaaierrace Graspop Vol_G(r)as Baflo geopend

Wat begonnen is als een demonstratie begint een waar evenement te worden, de Groninger Kampioenschappen Zitmaaierrace. Op 10 mei, een week voorafgaand aan het Graspop Festival, heeft de Graspop organisatie dit evenement gepland.

Dit jaar verwacht de organisatie een nog groter deelnemersveld met zowel deelnemers van het Twents Zitmaaier Team (TZT), het inmiddels opgerichte Zitmaaier Team Baflo (ZTB) en ‘vrije’ rijders (niet TZT of ZTB) .

De Groninger Kampioenschappen Zitmaaierrace zullen dit jaar zal op een nieuwe locatie gereden worden te weten de ijsbaan te Rasquert. Deze locatie biedt de ruimte voor het aanleggen van een grotere en nog spectaculairder parcours en meerdere randactiviteiten.

Wederom zal er worden gestreden in twee klassen; de superstandaard klasse, superklasse en de special klasse.

INSCHRIJVING VOOR RIJDERS VAN TZT IS SINDS HEDEN GEOPEND EN GAAT UITSLUITEND VIA HET TZT FORUM forum.twentszitmaaierteam.nl

Inschrijving demo race Daarle geopend

Op Zaterdag 12 april staat de jaarlijkse autocross in Daarle weer gepland, wij zijn hier dit jaar ook weer voor uitgenodigd meer informatie is te vinden op http://www.autocrossdaarle.nl/

meer informatie en de inschrijving voor deze demo is te vinden op het TZT forum forum.twentszitmaaierteam.nl

 

VOORLOPIGE klasse indeling 2014 online

De voorlopige klasse indeling voor seizoen 2014 staat online deze is weer te vinden onder het kopje wedstrijden>>klasse indeling. Of via deze link

Met de komst van de nieuwe "beugelloze klasse" en de benodigde aanvulling van de A klasse heeft er dit jaar een grote verschuiving van de deelnemers binnen de klasses plaatsgevonden.

Reacties op de voorlopige deelnemerslijst kunnen gemaild worden naar wedstrijd@twentszitmaaierteam.nl

 

Nieuw bestuur Twents Zitmaaier Team

We willen iedereen graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen omtrent het Twents Zitmaaier Team. Helaas heeft het oude bestuur besloten om na seizoen 2013 een punt achter hun bestuursactiviteiten voor TZT te zetten.

Voor dit seizoen is er inmiddels een volledig nieuw bestuur aangesteld!. Alle leden hebben een e-mail ontvangen met informatie over het nieuwe bestuur. Mocht je wel lid van TZT zijn maar nog geen e-mail ontvangen hebben geef dit dan aan door een e-mail te sturen naar info@twentszitmaaierteam.nl

Na de leden willen wij ook de bezoekers van www.twentszitmaaierteam.nl ook voorstellen aan ons nieuwe bestuur.

Maar dit doen wij niet voor we eerst het oude bestuur bedanken voor hun inzet voor TZT en niet geheel onbelangrijk de oprichting van TZT als vereniging! Ook willen wij het interim-bestuur bedanken voor de werkzaamheden welke zij reeds voor het nieuwe seizoen hebben verricht. Beide besturen hebben ons volledige medewerking verleend voor een goede overdracht zodat wij als nieuw bestuur niet geheel onbeslagen ten ijs komen.

Het nieuwe bestuur van TZT bestaat uit de volgende personen:

 • Voorzitter Herman Westerink
 • Penningmeester Yvonne Veneman
 • Secretaris Marcel Achteresch
 • Algemeen lid Sander Nekkers
 • Algemeen lid Roy van de Willige

(dit overzicht incl. contactgegevens is tevens te vinden op de bestuur-pagina welke onder het kopje contact te vinden is)

Zoals gezegd is er al veel in gang gezet voor het nieuwe seizoen, de voorlopige wedstrijdkalender is gepubliceerd op de website. De bekende wedstrijden staan inmiddels op de kalender en we hopen dat we hier nog een aantal wedstrijden/demo’s aan toe te kunnen voegen.

Houd de website en facebook pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen binnen TZT!

 

29 maart Technische machine keuring seizoen 2014!

Hierbij nodigen wij alle rijders uit voor de Technische machine keuring.

De keuring zal plaats vinden op Zaterdag 29 Maart 2014.

Locatie: Bouwmaat Rijssen

Adres: Enterstraat 198 7461 PE Rijssen

Aanvang: 13:00 uur ! Zorg er voor dat je op tijd bent, voor een vlotte doorstroom, Voor een Hapje/drankje/vettehap wordt gezorgd.

download hier de bijlage met aanvullende informatie

 

Concept wedstrijdreglement 2014 beschikbaar

Op de reglementen-pagina is het concept wedstrijdreglement voor seizoen 2014 te downloaden. Dit betreft nog niet de definitieve versie maar dit bied iedereen de mogelijkheid om het reglement voor het nieuwe seizoen in te zien. Eventuele vragen of opmerkingen zullen tijdens de ledenvergadering behandeld worden.

klik hier voor het concept wedstrijdreglement

Concept machine reglement 2014 beschikbaar

Op de reglementen-pagina is het concept machine reglement voor seizoen 2014 te downloaden. Dit betreft nog niet de definitieve versie maar dit bied iedereen de mogelijkheid om het reglement voor het nieuwe seizoen in te zien. Eventuele vragen of opmerkingen zullen tijdens de ledenvergadering behandeld worden.

klik hier voor het concept machine reglement

4e editie clubblad 'de zitmaaier' online

De 4e editie van het twents zitmaaier team clubblad 'de zitmaaier' is nu ook online te bekijken. Alle leden hebben inmiddels een eigen exemplaar in de brievenbus gekregen (mocht je nog geen exemplaar hebben geef dit even aan bij de redactie)

De 4e editie en de eerdere edities zijn te vinden onder het kopje media >> clubblad of ga naar de pagina door hier te klikken

Seizoens ontknoping in het water gevallen

De titelstrijd is nog nooit zo spannend geweest als in seizoen 2013 in alle klasses waren er meerdere deelnemers welke nog kans maakten op de titel Overijssels kampioen zitmaaierrace 2013! Het kampioenschap is onderverdeeld in 3 klasses, klasse-A, klasse B en de superstandaard klasse. Wegens de groeiende animo voor deze spectaculaire vorm van motorsport is de klasse-B voor het seizoen 2013 onderverdeeld in 2 groepen B1 & B2.

De TZT finale race was het decor voor de ontknoping van het kampioenschap, het beloofde dan ook een zinderend slot van het seizoen te worden. Maar helaas... door de hevige regenval de dag voorafgaand aan de race was de baan al erg nat en toen het tijdens de race wederom zwaar begon te regenen reste niets anders meer dan de race voortijdig te staken.

Met het wegvallen van de eindrace is de tussenstand na de Agrifair de eindstand geworden! De schrapverplichting zoals deze reglementair wordt voorgeschreven verviel in dit geval omdat er minder dan 6 kampioenschaps wedstrijden zijn verreden.

 

Overijssels kampioen 2013

klasse A

Sebastiaan Exterkate

startnummer: 2

Woonplaats: Zuna

klasse B1

Marco Koers

startnummer: 25

woonplaats: Wierden

klasse B2

Marcel Achteresch

startnummer: 19

woonplaats: Wierden

superstandaard klasse

Patrick Kreijkes

startnummer: 46

woonplaats: Wierden

 

Foto's TZT-finalerace toegevoegd aan de website.

De fotoseries van de TZT finalerace zijn toegevoegd aan de website. Klik hier om naar het fotoalbum te gaan met dank aan rallytukker.nl , wdwfotos.tk , ad-photo.nl en fotomixreggestreek.nl .

Zondag 8 september demonstratierace Schuinesloot!

Lees verder

Datum en locatie TZT finalerace bekend

De TZT finalerace zal dit jaar verreden worden op 12 oktober, de locatie van deze race is aan de kathuizenweg te Hellendoorn / Haarle. Dit is tevens de laatste race welke meeteld voor het Overijssels kampioenschap. Het beloven zeer spannende races te worden omdat de beslissing in alle klasses tijdens de eindrace zal vallen.  

Zodra er meer informatie is over dit evenement zal dit op onze website en facebookpagina vermeld worden.

Foto's zitmaaierrace Willemsoord en Agrifair

 De fotoseries van de zitmaaierraces Willemsoord en Agrifair Wierden zijn toegevoegd aan de website. Klik hier om naar het fotoalbum te gaan

met dank aan wdwfotos.tk en rallytukker.nl

Uitslagen Agrifair Wierden 2013 online!

De uitslagen van de 6e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2013 zijn geplaatst op de website.

Tijdens de Agrifair Wierden is gereden in 3 verschillende klassen onderverdeeld in 4 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2 en superstandaard.

top 3 klasse A:

 1. Sebastiaan Exterkate
 2. Henrik Rohaan
 3. Dennis Jansen

top 3 klasse B1:

 1. Wim Tempert
 2. Arne Schooten
 3. René Nijkamp

top3 klasse B2:

 1. Roy Weustenenk
 2. B.J. Waalderink
 3. Frank Pijffers

top 3 superstandaard:

 1. Lisa & Rian Peeters
 2. Julia Schooten
 3. Daan Veneman

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Zaterdag 10 augustus zitmaaierrace Agrifair Wierden

As. Zaterdag wordt in Rectum (gem. Wierden) de 6e wedstrijd van het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace verreden!

LET OP: de locatie van dit evenement is veranderd t.o.v. vorig jaar, de nieuwe locatie bevind zich ter hoogte van Sluizendijk 2 te Wierden. Ingang van het rennerskwartier bevindt zich aan de Enterweg, dit wordt met borden "toegang deelnemers" aangegeven. De races starten rond 11:00 (rijders aanwezig om 10:00) meer informatie via

www.agrifair-wierden.nl

Uitslagen Zitmaaierrace Rectum-Ypelo online!

De uitslagen van de 4e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2013 zijn geplaatst op de website.

In Rectum-Ypelo is er uitsluitend gereden in de Special klasse (A, B1 & B2)

top 3 klasse A:

 1. Sebastiaan Exterkate
 2. Rick Schooten
 3. Bart Oosterveen

top 3 klasse B1:

 1. John Eshuis
 2. Marco Koers
 3. Adam Schooten

top3 klasse B2:

 1. Hilko de Wilde
 2. Marcel Achteresch
 3. Frank Pijffers

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Aangepaste uitslagen Notter-Zuna Online!

Helaas was er een discrepantie ontstaan in de uitslagen van de klasse B1. De aangepaste uitslagen zijn verwerkt op de website, tevens is de tussenstand aangepast. Wanneer de aangepast uitslagen niet zichtbaar zijn dient het scherm ververst te worden (F5)

De top 3 van de klasse B1 ziet er nu als volgt uit.

 1. Leon Cattier 14
 2. Marco Koers 25
 3. René Nijkamp 6

We willen hierbij de nieuwe winnaar en top 3 alsnog feliciteren met het behaalde resultaat.

klik hier voor de volledige uitslag, en de tussenstand 

uitslagen zitmaaierrace Notter-Zuna online! (onder voorbehoud)

De uitslagen van de 3e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2013 zijn geplaatst op de website.

In Notter-Zuna is gereden in 3 verschillende klassen onderverdeeld in 4 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2 en superstandaard.

top 3 klasse A:

 1. Sebastiaan Exterkate
 2. Bart Oosterveen
 3. Nico van Harten

top 3 klasse B1:

 1. Marco Koers
 2. Leon Cattier
 3. Arne Schooten

top3 klasse B2:

 1. Hilko de Wilde
 2. Marcel Achteresch
 3. Frank Pijffers

top 3 superstandaard:

 1. Patrick Kreijkes
 2. Lisa & Rian Peeters
 3. Jurgen Groot Baltink

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

7 juni Halfjaarlijkse ledenvergadering Twents Zitmaaier Team

7 juni a.s. vindt de Halfjaarlijkse ledenvergadering plaats

 • Locatie: Akkerhuus Ypelo
 • Adres: Ypeloschoolweg 2B 7468 RE Ypelo
 • Aanvang: 20:00 uur, gelegenheid voor koffie of thee vanaf 19:30

Meer informatie is te vinden in de e-mail welke aan alle leden gestuurd is.

Zaterdag 8 juni uitzending Zitmaaierrace Notter-Zuna te zien op Tv-Oost

Zaterdag 8 juni uitzending Zitmaaierrace Notter-Zuna te zien op Tv-Oost.

Het tv-programma 'knotsgekke kampioenschappen' waarvan de zitmaaierrace een onderdeel is wordt op zaterdag 8 juni uitgezonden om 16:21, 17:21, 22:19 & 23:19. Zondag 9 juni zal de uitzending nog herhaald worden.

http://www.rtvoost.nl/tv/programma.aspx?pid=127

Deelnemerslijst geupdate

Nieuwe rijders(profielen) zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst , mocht jou profiel nog niet volledig zijn geeft dit dan door via het deelnemersformulier op de website of stuur een email naar website@twentszitmaaierteam.nl. Ook wanneer het profiel niet meer klopt of onvolledig is kan je het website formulier of email gebruiken. 

De informatie welke op de website vermeld wordt zal tevens gebuikt worden door de speakers tijdens de races, daarom is het van belang dat de informatie actueel en zo volledig mogelijk is. Als de foto's welke bij het profiel geplaatst moet worden al op twentszitmaaierteam.nl staat dan kan worden volstaan met een link naar de desbetreffende foto, overige foto's of eigen foto's kunnen afzonderlijk gestuurd worden naar website@twentszitmaaierteam.nl onder vermelding van naam en startnummer.

uitslagen zitmaaierrace Wiene-Zeldam online

De uitslagen van de 2e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2013 zijn geplaatst op de website.

In Wiene-Zeldam is wederom gereden in 3 verschillende klassen onderverdeeld in 4 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2 en superstandaard.

top 3 klasse A:

 1. Dennis Jansen
 2. Edwin Boom
 3. Rick Schooten 

top 3 klasse B1:

 1. Wim Tempert
 2. Marco Koers
 3. Bjorn Abbink

top3 klasse B2:

 1. Marcel Achteresch
 2. Frank Pijffers
 3. Matthijs Tempert 

top 3 superstandaard:

 1. Jurgen Groot Baltink
 2. Julia Schooten
 3. Daan Veneman

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Podium uitslagen zitmaaierrace (demo) Baflo

Hoewel de zitmaaierrace in Balfo niet meeteld voor het Overijssels kampioenschap werd er wel degelijk in wedstrijdverband gereden. De specialklasse was hiervoor opgedeeld in 3 poules waarvan de 2 beste rijders doorgingen naar de finale. De finale uitslag per klasse is als volgt:

uitslagen Baflo;

specialklasse

 1. Sebastiaan Extekate
 2. Rick Schooten
 3. Wim Tempert

superstandaard;

 1. Marcel Medendorp
 2. Fokke Mijer
 3. Monique Dokter

damesklasse;

 1. Andrea ter Steege
 2. Mellanie Jansen
 3. Amy Eshuis

Zaterdag 18 mei open huis bij Waalderink vof

Zaterdag 18 mei houd Waalderink vof in Wierden openhuis ter gelegenheid van hun nieuwe bedrijfslocatie, zo zijn de door Waalderink vof te leveren machines en gereedschappen te bekijken, en is er de mogelijkheid om enkele machines te testen.

datum / tijd : 18 mei 2013 / 8:30 tot 17:00 uur

meer informatie: www.waalderink.nl of waalderink vof facebook pagina

zitmaaiers TZT ter promotie WOW dagen Bouwmaat Rijssen

Tijdens de WOW dagen bij Bouwmaat Rijssen zijn ter promotie een 2 tal zitmaaiers beschikbaar gesteld. De zitmaaiers waren tevens onderdeel van een prijsvraag waarbij de klanten het juiste vermogen in PK van beide zitmaaiers moesten raden.

 

Demorace Graspop 2013 te Baflo

Na de succesvolle demorace van vorig jaar waarbij ook zeer veel lokale superstandaard rijders en zelfs nog een aantal lokale special rijders aan de start stonden. Zijn wij dit jaar weer van de partij om een daverende demorace neer te zetten als aftrap van het graspopfestival. Deze demo wordt op 18 mei verreden zie de flyer voor meer informatie.

Opgeven voor deze demo kan bij Bertjan Bieleman  weer er snel bij want het aantal deelnemers voor deze demo is beperkt!

 

 

 

eerste 2 uitgaves clubblad de zitmaaier te downloaden op de website.

Bij een vereniging hoort natuurlijk een mooi clubblad met nieuws, achtergronden, wedstrijdverslagen en natuurlijk bied dit ons de mogelijkheid om onze sponsoren onder de aandacht te brengen. 

Op de nieuwe clubblad pagina zijn de eerste twee uitgaves van het clubblad "de zitmaaier" geplaatst. Hier kan het clubblad full colour in pdf formaat gedownload worden.

De komende edities zullen hier tevens aan toegevoegd worden. Binnenkort zal de 3e editie van het clubblad verschijnen.

uitslagen nachtrace Marle online!

De uitslagen van de 1e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap 2013 zijn geplaatst op de website.

In Marle is gereden in 3 verschillende klassen onderverdeeld in 4 groepen te weten, klasse A, klasse B1, klasse B2 en superstandaard.

top 3 klasse A:

1. Edwin Boom;

2. Bart Oosterveen;

3. Dennis Jansen.

 

top 3 klasse B1:

1. Wim Tempert;

2. Marco Koers;

3. Arne Schooten.

 

top3 klasse B2:

1. J.A. Pijffers;

2. H. de Wilde;

3. B. Pijffers.

 

top 3 superstandaard:

1. Patrick Kreijkes;

2. Lisa en Ryan Peeters;

3. Daan Veneman. 

Klik hier om de volledige uitslag incl. resultaat per manche te bekijken. (opent in nieuw venster)

Artikel de Twentsche Courant Tubantia toegevoegd aan de website

Vandaag in de Tubantia een artikel over de gisteren verreden de nachtrace in Marle. Bezoek de in de media pagina om het artikel te bekijken.

Altijd al eens willen racen op een zitmaaier??

Altijd al eens willen racen op een zitmaaier? Vrijdag 29 Maart a.s. is dit mogelijk!

Daar kan je op een zitmaaier van het Twents Zitmaaier Team mee racen tijdens de eerste wedstrijd tijdens het Paasweekend in Marle.

Er zijn een aantal machines beschikbaar welke volledig klaar zijn gemaakt om te kunnen racen in de superstandaard klasse. De machines zijn aan het TZT beschikbaar gesteld door sponsoren waar we erg blij mee zijn! Naast de superstandaard zitmaaier wordt er ook gezorgd voor helmen en veiligheidshesjes.

Het is de bedoeling dat jeugd vanaf 12 jaar kosteloos kan deelnemen aan een zitmaaierrace en zo kennis kan maken met deze spannende tak van sport.

Heb je nog vragen? Of wil je 29 Maart in Marle deelnemen aan de superstandaard klasse dan kan je jezelf opgeven bij Jan Reint Kreijkes:

janreint@twentszitmaaierteam.nl of mob. 06-51385229

Tevens is er de mogelijkheid om je op te geven bij de organisatie van het paasweekend Marle: http://paasweekendmarle.nl/

Deelnemerslijst geupdate

Nieuwe rijders zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst , mocht je nog niet in de lijst staan maar er wel op horen geeft dit dan door via de website of stuur een email naar info@twentszitmaaierteam.nl .

Ook wanneer er iets nog niet klopt of onvolledig is kan je het website formulier of email gebruiken.

Voorlopige wedstrijdkalender 2013 online!

De voorlopige kalender voor het seizoen 2013 staat online, klik hier om rechtstreeks naar de kalender te gaan.

Het eerst volgende evenement op de kalender is de technische machinekeuring op 2 maart aanstaande.

De seizoensopener is wederom de wedstrijd in Marle welke op 29 maart verreden wordt. Houd de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrend de kalender en de te komen wedstrijden.

definitief wedstrijd- en machine reglement 2013 online!

 Op de reglementenpagina zijn de nieuwe reglementen geplaatst, met deze versie zijn alle vorige versies komen te vervallen. Voor vragen of opmerkingen is er tevens het forum, daar is ook het discussietopic voor het concept reglement van 2014 geopend!

2e fotoalbum zitmaaierrace Nijverdal toegevoegd.

 Van de op 13 oktober 2012 verreden vrijewedstrijd in Nijverdal is een 2e album beschikbaar. De foto's zijn gemaakt door Alfred Droppers.

 

Klik hier om rechstreeks naar het nieuwe album te gaan.

Zaterdag 2 februari algemene ledenvergadering!

Aan alle leden van TZT, Zaterdag 2 februari is er weer de algemene ledenvergadering! Na afloop worden nieuwe nog nooit vertoonde beelden van het afgelopen seizoen vertoond! Ook worden dan de gratis dvd's uitgedeeld.  

De vergadering zal plaatsvinden in de kantine van Manege de Derkjeshoeve te Nijverdal. De officiële uitnodiging volgt nog.

2 video's zitmaaierrace Rectum-Ypelo online A- & B-klasse

De videopagina is aangevuld met 2 video's van afgelopen editie van zitmaaierrace Rectum-Ypelo, de beelden zijn gemaakt door Ellen Hoff en gemonteerd door Marcel Achteresch

klik hier om de video's te bekijken.

De beelden zijn doormiddel van een link of wijziging in de youtube instellingen ook in full-HD beschikbaar. Meer video's zijn te vinden op onze facebookpagina!

Foto's Demo Denekamp online

 De foto's van de zitmaaierrace demo tijdens de Euregio Indoor menkampioenschap Denekamp staan online. Klik hier om direct naar de foto's te gaan

5e serie foto's TZT finalerace toegevoegd

Inmiddels is al weer de 5e serie foto's van de TZT finalerace welke op 15 september verreden werd, toegevoegd aan de website. De foto's zijn gemaakt door Alfred Droppers waarvoor dank.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Foto's zitmaaierrace Nijverdal online!

 De foto's van de onlangs verreden zitmaaierrace in Nijverdal zijn toegevoegd aan het fotoalbum.

 

Klik hier om naar de foto's te gaan

13 oktober, Nijverdals kampioenschap zitmaaierrace 2012

Op 13 oktober zal de 1e editie van het Nijverdals kampioenschap zitmaaierrace verreden worden. Het strijdtoneel voor deze zitmaaierrace bevindt zich op het evenemententerrein nabij stal de Derkjeshoeve te Nijverdal.

Locatie: van den bergsweg 61, Nijverdal (stal de derkjeshoeve)

start races: 15:00 (deelnemers aanwezig om 14:30)

aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden compleet met gezellige Hollandse avond!

 

TZT finalerace 2012

Wij als organisatie kijken terug op een zeer geslaagde finale van het Overijssels Kampioenschap te Haarle afgelopen 15 september! We hebben er weer 3 super kampioenen bij! Alle vrijwilligers, sponsoren en bezoekers bedankt voor jullie bijdrage en inzet voor, tijdens en na de finale van het Overijssels Kampioenschap afgelopen 15 september!

Wij hopen er volgend jaar wederom een mooi feest van te maken! Allemaal graag tot 2013!

De dag is terug te kijken op de film die René Bergboer ons heeft gestuurd met het volgende schrijven:

´hallo iedereen(namens de D.V.V) De film is klaar van de zitmaaiers race te Haarle op 15-9-2012 inc de luchtopnames van de Modelvliegclub De Vrije Vliegers... u mag deze (graag )doorsturen naar alle belangstellenden....buren,kennissen ,deelnemers..evt websites enz.... vr groet Rene Bergboer`

 

link naar de film: http://youtu.be/fVu8iup6qHk veel plezier met kijken!

vier albums van de TZT eindrace toegevoegd aan de website

4! fotoalbums van de onlangs verreden TZT eindrace zijn toegevoegd aan de website.

Klik hier om naar het overzicht te gaan

21 & 22 september zitmaaierrace, stoute cross Nunspeet

 Op vrijdag en zaterdag zal er een demo wedstrijd verreden worden tijdens de stoute cross in Nunspeet. Meer informatie omtrend dit evenement is te vinden op de website van de organisatie.

 

Uitslag TZT finalerace online, OK-2012

 De uitslag van de laatste race meetellend voor het Overijssels kampioenschap is toegevoegd aan de website, klik hier om naar het uitslagenoverzicht te gaan.

De finalerace is dit jaar voor het eerst op een door het Twents Zitmaaier Team georganiseerd evenement verreden, tevens vond hier de huldiging van de kampioenen plaats (meer info over de kampioenen volgt).

 

top 3 A-klasse

1e Edwin Boom #9

2e Rick Schooten #1 

3e Bart Oosterveen #15

 

top 3 B-klasse

1e Rorry van de Noord #91

2e Wim Tempert #46

3e Frank Pijffers #20

 

top 3 superstandaard

1e Mathijs Tempert #99

2e J. Groot Baltink #18

3e Patrick Kreijkes #46

 

Nu de laatste wedstrijd meetellend voor het kampioenschap is verreden betekend dit niet dat er in 2012 niet meer geraced zal worden. Op onze kalender staan nog een aantal demo-wedstrijden en een vrije-wedstrijd welke op 13 Oktober in Nijverdal verreden zal worden. Meer informatie omtrend dit evenement zal nog gepubliceerd worden.

Aan alle leden, Opgave TZT kampioensfeest!!!

Inverband met de hoeveelheid (fris)drank en het buffet welke voor het eindfeest besteld moet worden zou de organisatie graag willen weten op hoeveel personen ze kunnen rekenen.

Daarom zou het zeer op prijs worden gesteld als de antwoordstrook welke marlies per mail verzonden heeft zo spoedig mogelijk retour gezonden wordt wanneer je aanwezig bent op het eindfeest.

Mocht je de mail niet hebben ontvangen of om een andere reden geen antwoordstrook meer hebben dan volstaat een mail naar marlies@twentszitmaaierteam.nl met daarin je naam en het aantal personen waarmee je van plan bent te gaan komen.

Kijk voor meer informatie ook op het forum!

15 september TZT-eindrace en kampioensfeest!

15 september staat alweer de laatste race in de strijd om het Overijssels kampioenschap op het programma. Deze race wordt door het Twents Zitmaaier Team zelf georganiseerd, aansluitend zal hier ook de kampioenshuldiging en het kampioensfeest plaatsvinden. De locatie van de race is terhoogte van de Terhoeksweg 5a te Haarle. De races starten om 15:00 (rijders aanwezig om 14:30), daarnaast is er een randprogramma.

Zie flyer! (klik op flyer voor grootformaat)

 

Uitslag zitmaaierrace Agrifair Wierden online, OK-2012

De einduitslag van de zitmaaierrace welke op 18 augustus verreden werd tijdens de jaarlijkse Agrifair wierden is toegevoegd aan de website. Dit duurde wat langer dan normaal i.v.m. de vakantieperiode.

 

top 3 A-klasse

1e Rick Schooten #1

2e Edwin Boom #9 

3e Bart Oosterveen #15

 

top 3 B-klasse

1e Rorry van de Noord #91

2e Marcel Achteresch #19

3e Hilko de Wilde #54

 

top 3 superstandaard

1e Patrick Kreijkes #46

2e Mathijs Tempert #99

3e J. Groot Baltink #18

 

De volgende en tevens laatste race in de strijd om het Overijssels kampioenschap is de eindrace welke door het Twents Zitmaaier Team georganiseerd wordt. Deze race zal op 15 semptember plaats vinden in Hellendoorn meer informatie over dit evenement volgt, hou hiervoor de website www.twentszitmaaierteam.nl in de gaten.

18 augustus zitmaaierrace agrifair Wierden, OK 2012

Zaterdag 18 augustus zal de jaarlijkse agrifair van Wierden het toneel zijn voor de voorlaatste wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampienschap zitmaaierrace 2012. De races beginen rond 12:00, let op rijders aanwezig om 11:15. Voor meer informatie omtrend de agrifair en de locatie waar de zitmaaierrace verreden wordt verwijzen wij naar de website van de agrifair www.agrifair-wierden.nl

2 augustus zitmaaierace Dedemsvaart, OK 2012

2 augustus 2012 wordt de 5e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap verreden worden. De jaarlijkse Dedemsvaria in Dedemsvaart is het decor voor deze wedstrijd, de races starten om 13:00 uur. Deze wedstrijd telt tevens mee voor het superstandaard kampioenschap.

 

Meer informatie omtrend dit evenement is te vinden op de website van de organisatie www.dedemsvaria.nl

3 fotoseries van zitmaaierrace Rectum-Ypelo online!

Met dank aan de fotograven zijn er maar liefst 3 fotoalbums van de 2012 editie van zitmaaierrace Rectum-Ypelo online!

Ga snel naar het fotoalbum om ze te bekijken.

Krantenartikel's toegevoegd aan de website

Er zijn weer een aantal krantenartikel's teogevoegd aan de website deze zijn te vinden onder het kopje nieuws en dan  "in de media". Of door simpel hier te klikken.

Mocht je een krantenartikel tegen komen dan mag je die sturen (als link of ingescand) nieuws(at)twentszitmaaierteam.nl (at) vervangen door @ !

Uitslag zitmaaierrace Rectum-Ypelo online, OK-2012

De einduitslag van zitmaaierrace Rectum - Ypelo welke dit jaar niet in Rectum maar in het buurschap Ypelo werd verdeden staat online.

De top 3 per klasse ziet er alsvolgt uit. 

 

top 3 A-klasse

1e Rick Schooten #1

2e Bart Oosterveen #15

3e Dennis Jansen #73

 

top 3 B-klasse

1e Rorry van de Noord #91

2e Marcel Achteresch #19

3e team Greenbull #25

 

De volgende race in de strijd om het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace wordt verreden op 2 augustus tijdens de Dedemsvaria in Dedemsvaart

 

 

 

 

Uitslag zitmaaierrace Notter-Zuna online, OK-2012

De einduitslag van de zitmaaierrace welke op 2 juni verreden werd tijdens het midzomerfeest van Notter-Zuna is toegevoegd aan de website

 

top 3 A-klasse

1e Dennis Jansen #73

2e Bart Oosterveen #15

3e Niek Mensing #103

 

top 3 B-klasse

1e John Eshuis #43

2e Wim Tempert #46

3e Rorry van de Noord #91

 

top 3 superstandaard

1e Patrick Kreijkes #46

2e Jurgen Groot Baltink #18

3e Mathijs Tempert #99

 

De race in notter werd op de gloednieuwe evenementenweide verreden, alle klasses waren goed bezet en dit zorgde dan ook voor spannende races.

Ook de superstandaard klasse kende een grotere bezetting met in totaal 5 zitmaaiers aan de start. Tevens de primeur voor de eerste vrouwelijke deelname aan het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace.

 

 

De volgende race in de strijd om het Overijssels kampioenschap is de zitmaaierrace Rectum-Ypelo deze wordt verreden op 6 juli, de start staat om 19:00 gepland.

 

 

 

 

22 juni zitmaaierrace Notter-Zuna, OK 2012!

Op 22 juni zal de 3e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampioenschap verreden worden. Het strijdtoneel voor deze zitmaaierrace bevindt zich op het evenemententerrein aan de van Kregtenweg in Notter.

Meer informatie omtrend dit evenement is te vinden op de website van de organisatie www.midzomerfeest.com

 

De races beginnen om 19:00, LET OP rijders dienen aanwezig te zijn om 18:00! Vergeet niet om het deelnemersformulier volledig ingevuld en ondertekend mee te nemen.

Demo Gieten 17 juni 2012 gaat niet door

Wegens te weinig animo zal de zitmaaierrace demo welke op 17 juni in Gieten verreden zou worden niet door gaan.

 

De nu eerst volgende race wordt verreden op 22 juni te Notter, dit is een wedstrijd welke mee teld voor het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace.

foto's zitmaaierrace Wiene-Zeldam, OK 2012 online!

De foto's van de tweede wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampionschap zitmaaierrace staan online. De foto's zijn gemaakt door Martijn Harbers.

 

KLIK HIER OM DIRECT NAAR DE FOTO'S TE GAAN!

Uitslag zitmaaierrace Wiene-Zeldam online, OK-2012

De einduitslag van de zitmaaierrace welke op 2 juni verreden werd tijdens het zomerfeest van Wiene-Zeldam is toegevoegd aan de website

 

top 3 A-klasse

1e Edwin Boom #9

2e Sebastiaan Exterkate #2

3e Bart Oosterveen #15

 

top 3 B-klasse

1e Rorry van de Noord #91

2e Wim Tempert #46

3e Marcel Achteresch #19

 

top 3 super standaard

1e Patrick Kreijkes #46

2e Mathijs Tempert #99

 

De zitmaaierrace in Wiene Zeldam staat in 2012 voor het eerst op de kalender van het Overijssels kampioenschp, het was al met al een geslaagd evenement waar we volgend jaar graag weer aan mee werken. Inverband met de grote groep deelnemers in de B-klasse werd voor de eerste keer in 2 groepen gereden, deze nieuwe opzet is voor zowel de organisatie als de deelnemers goed bevallen. Wel hopen de volgende keer meer superstandaard rijders aan de start te hebben dan nu het geval was, om ook een mooie superstandaard race neer te kunnen zetten.

 

De volgende race in de strijd om het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace wordt verreden op 22 juni tijdens het midzomerfeest in Notter-Zuna.

 

 

 

 

foto's zitmaaierrace Baflo, 2012 online!

 De foto's van de zitmaaierrace in Baflo welke gelijktijdig verreden is met de zitmaaierrace in Daarle staan online! Met dank aan Mellanie Jansen.

Zaterdag 2 juni 2e wedstrijd OK zitmaaierrace!

 Zaterdag 2 juni zal het zomerfeest van de buurtschappen Wiene - Zeldam het decor zijn voor de 2e wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampienschap zitmaaierrace 2012. De races beginen rond 17:30, let op rijders aanwezig om 17:00. Voor meer informatie omtrend het zomerfeest en de locatie waar de zitmaaierrace verreden wordt verwijzen wij naar de website van zomerfeest Wiene - Zeldam  http://zomerfeest.wiene-zeldam.nl/.

 

 

Uitslag zitmaaierrace daarle online!

uitslag van de zitmaaierace Daarle.

1e Mooi dat kan, startnr. 112

2e Wim Tempert, startnr. 46

3e Marcel Achteresch, startnr. 19

4e Jan Herm Klein Legtenberg, startnr. 5

5e Frank Pijffers, startnr. 20

6e Arne Schooten, startnr. 21
 
7e Marco Koers / Roy Weustenenk, startnr. 25

 

In verband met de race in Baflo welke gelijktijdig met de race in Daarle verreden zijn hier geen punten voor het kampioenschap behaald. De race is in demo verband verreden, dit betekende echter niet dat het publiek minder spektakel te zien kreeg. Als toegift is er nog een 4e manche verreden welke niet meer meetelde voor de eindstand, achter afgezien was dit ook een goed besluit omdat de baan dermate zwaar was geworden dat er van een echte race geen sprake meer was.

 

De foto's van deze race zijn te vinden in ons fotoalbum 

Uitslag uitermate geslaagde zitmaaierrace Baflo!

uitslag zitmaaierace Baflo (deelnemers Overijssels kampioenschap):

1e Edwin Boom startnr. 9,

2e Sebastiaan Exterkate startnr. 02,

3e Rick Schooten startnr.01,

 

Lokale rijder Johan Kiewiet er met de eer en de beker van de eerste plek vandoor gegaan. dit werd door betrokkenen enorm gewaardeerd. Inmiddels verschijnen er al veel video's op youtube klik hier, hierop is alleen niet te zijn dat er enorm veel publiek stond +- 500 tot 1000man, zij hebben een spectaculaire demo gezien en een sterk deelnemersveld. In de superstandaard klasse reden 12 deelnemers die voor de gelegenheid een machine hadden geprepareerd, grote klasse!

 

uitslag superstanddaard:

1e Marcel medendorp startnr. 6 Uithuizen,

2e richard aalbers startnr. 8 Loppersum,

3e Arjan blaauw startnr. 13 Baflo.

 

De dag begon voor de rijders en organisatie van het Twents Zitmaaier Team om half 10 bij cafe de boer te Wierden, het cafe was hier speciaal voor geopend, hier kon koffie worden gedronken en strak om 10 uur vertrek naar Baflo. Eenmaal aangekomen werd de Baan gekeurd en de "nieuwe" superstandaard machines keuren en inschrijven en daarna gewoon los gaan met het hele spul. na afloop lekker gebarbecued om  daarna naar de feesttent te gaan maar natuurlijk wel vroeg naar bed ('s morgens vroeg ;) ), om 10 uur wakker gemaakt door cameravrouw Ellen (word weer een leuke overzichtfilm aan het eind van het jaar) om 11:00uur gebakken eieren en van alles wat, hele catering was perfect verzorgd door de dames, waarvoor dank (Ellen Inge Marlies en overige dames) rond 12:30 naar de plaatselijke kleuterschool geweest om naar de WC te kunnen (9 uur 's morgens is de toiletwagen opgehaald) hierna zijn we op verschillende manieren naar huis gegaan. Het was weer een geslaagd evenement wat misschien nog wel een heel leuk vervolg krijgt.

Primeur voor het seizoen 2 races op 1 dag

Dat zitmaaierracen een groeiende sport is blijkt uit het feit dat volgende week zaterdag niet 1 maar 2 races op het programma staan. Omdat de rijders van beide klasses verdeelt worden over de races, kunnen deze wedstrijden niet meetellen voor het Overijssels kampioenschap. Dit "luxe probleem" is opgelost door de wedstrijd als demo / vrije wedstrijd aan te merken. Dit bied tevens de kans voor de rijders om de machine te testen en om ook eens te racen tegen deelnemers uit de andere klasse.

De races welke zaterdag 12 mei op het programma staan zijn:

Zitmaaierace Daarle & Graspop Baflo

NB1. de locatie van de zitmaaierrace in Daarle is gewijzigd bezoek de website van de organisatie voor meer informatie.

NB2. De toegang tot Graspop is niet gratis, wel krijgen leden van TZT en aanhang korting op de entree.

foto's zitmaaierrace marle, OK 2012 online!

De foto's van de eerste wedstrijd meetellend voor het Overijssels kampionschap zitmaaierrace staan online. De foto's zijn gemaakt door Martijn Harbers.

 

Klik hier om de foto's te bekijken!

Uitslag zitmaaierrace Marle, OK 2012 online!

De uitslag van de op 7 april verreden wedstrijd in Marle welke tevens de openingswedstrijd van het Overijssels kampioenschap zitmaaierace betreft staan online.

Klasse A:

1. Rick Schooten

2. Sebastiaan Exterkate

3. Niek Mensing

 

Klasse B:

1. John Eshuis

2. Rorry v.d. Noort

3. Wim Tempert

Superstandaard:

1. Patrick Kreijkes

2. Matthijs Tempert

De volledige uitslag is hier te vinden.

foto's technische keuring, OK 2012 online!

De foto's van de eerste technische keuring voor deelnemers aan het Overijssels kampionschap zitmaaierrace staan online.

klik hier om de foto's te bekijken.

Eerste wedstrijd OK zitmaaierrace tijdens Paasweekend Marle (zie ook flyer)

op zaterdag 7 april zal tijden het jaarlijkse paasweekend in Marle de openingswedstrijd van het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace worden verreden. Tijdens het Paasweekend komen zowel de superstandaard als special klasse aan de start. De overige wedstrijden van het kampioenschap als ook de reeds geplande demowedstrijden zijn te vinden in de wedstrijdkalender (wedstrijden met een * is ook supperstandaard wedstrijd). De uitslagen van de wedstrijd worden zo spoedig mogelijk na afloop van de race toegevoegd aan de website.

 

Graspop gaat vol g(r)as

Na een geslaagde generale, tijdens de afterparty van Graspop 2011, heeft het Graspop bestuur besloten een zitmaaierrace te organiseren tijdens Graspop 2012. In samen werking met het Twents Zitmaaier Team gaat op 12 mei het gras er af en het gas er op.

Lees verder

Ideeënbus op het forum is geopend

Sinds heden is de ideeënbus op het forum geopend, wij zijn erg benieuwd naar jullie voorstellen om bijvoorbeeld de website, het forum of het zitmaaierracen in het algemeen te verbeteren. Alle ideeën zijn welkom mits ze betrekking hebben op zitmaaierracen en alles wat daar omheen gebeurt. Ook punten van kritiek zijn welkom mits gemotiveerd met een idee hoe het beter kan.

zitmaaierrace.nl nu ook te volgen op twitter

 vanaf heden zal het laatste nieuws omtrend het OK zitmaaierrace nog sneller beschikbaar zijn, dit door de invoering van de zitmaaierace Twitter! Hierbij valt te denken aan tussenstanden, alles wat er op en rondom de baan zicht afspeeld en het laatste nieuws op zitmaaierrace.nl. Wordt dus snel een volger van de zitmaaierrace twitter om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

foto's en video seizoens afsluiter online

 De foto's van de laatste zitmaaierrace van seizoen 2011 welke op zaterdag 15 oktober werd verreden staan online! De video van deze race is hier te vinden met dank aan Henk van www.rallysportmedia.nl.

huldiging kampioenen 2011

De kampioenen van het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace 2011 zullen 15 oktober a.s. worden gehuldigd tijdens de besloten seizoensafsluiter. Zowel in de klasse A als B werd het kampioenschap op een overtuigende manier binnengehaald, maar ook hier geldt "to finish first, you first have to finish".

Kampioen in de klasse A is geworden Bart Oosterveen, waarbij hij vorig jaar net naast de titel greep wist hij de titel dit jaar voor het eerst op zijn naam te schrijven. De klasse B werd gewonnen door "nieuwkomer" Niek Mensing welke dit jaar voor het eerst een volledig seizoen reed met zijn eveneens nieuwe machine.

De beide kampioensmachines worden aangedreven door een motorblok afkomstig van een Honda CBR motorfiets, welke een uiterst betrouwbare krachtbron voor een seizoen zitmaaierracen bleek. 

Overijsselskampioen klasse A 2011, Bart Oosterveen

 

Overijsselskampioen klasse B 2011, Niek Mensing

uitslag agrifair wierden online!

De uitslag van de op 20 augustus jl. verreden wedstrijd tijdens de jaarlijkse agrifair te Wierden zijn gepubliceerd op de website. De wedstrijd welke tevens de laaste race is welke meeteld voor het Overijssels kampioenschap werd een in de A klasse een prooi voor team mooi da t'kan welke hiermee hun eerste overwinning hebben weten te pakken, de winst in de B klasse ging wederom naar Rorry van de Noord.

2 websites één gezicht

Welkom op zitmaaierrace.nl, de website waarop alles omtrend de jaarlijkse zitmaaierrace van Rectum-Ypelo te vinden is, dit is tevens het adres van de organisatie van de twentse zitmaaierraces. Om de bezoeker doeltreffender van informatie te voorzien is de site nu opgesplitst in 2 delen vandaar ook de intropagina welke u de keus bied tussen beide websites.

De websites blijven uiteraard sterk met elkaar verbonden, de scheiding is gemaakt om de juiste informatie aan de bezoeker te bieden. Naast de informatie welke op de sites te vinden is, wordt het contact gedeelte nu ook beter gescheiden waardoor uw vraag of opmerking altijd bij de juiste personen/organisatie aankomt.

uitslag Rectum-Ypelo online!

De uitslag van de op 8 juli jl. verreden wedstrijd te Rectum zijn gepubliceerd op de website. De wedstrijd in Rectum in de A-klasse werd gewonnen door thuisrijder Bart Oosterveen, de B klasse werd gewonnen door Rorry van de Noord die daarmee de dominatie van Niek Mensing wist te doorbreken. De volgende wedstrijd voor het OK zal op 4 augustus verreden worden in Dedemsvaart.

foto's Rectum - Ypelo

De foto's van de zitmaaierrace welke op 8 juli jl. werd verreden zijn toegevoegd aan het zitmaaierrace.nl fotoalbum. De foto's van het randprogramma volgen.

foto's zitmaaierrace notter online

De foto's van de zitmaaierrace in Notter-Zuna staan online, het betreft dit keer 2 afzonderlijke albums met in totaal 138 foto's. Bezoek ons fotoalbum om beide series te bekijken.

uitslag Notter online

De uitslagen van de op 17 juni verreden zitmaaierrace in Notter-Zuna staan vanaf heden op de site. De winst in de A klasse ging naar Dennis Jansen, met de overwinning in de B klasse wist Niek Mensing zijn voorsprong op de concurentie verder uit te breiden.

De wedstrijd in Notter stond tevens op het programma van de superstandaard zitmaaiers de race in de standaard klasse werd gewonnen door Patrick Kreijkes.

foto's witharen online

De foto's van de zitmaaierrace in Witharen staan online, in het 86 foto's tellende album zijn foto's van zowel de OK zitmaaierrace als de NK gazonmaaierrace opgenomen. klik hier om rechtstreeks naar het album te gaan.

uitslag Witharen online

De uitslag van de op 11 juni jl. verreden wedstrijd te Witharen zijn gepubliceerd op de website. De wedstrijd welke tevens meetelde voor het NK zitmaaierace werd een in de A klasse een prooi voor the Dukes of Notter, de winst in de B klasse ging wederom naar Niek Mensing. 

uitslag Hexel on wheels online

De uitslag van de op 2e paasdag verreden wedstrijd te Hoge Hexel zijn gepubliceerd op de website. De wedstrijd in Hoge Hexel was net als Marle welke twee dagen eerder verreden werd de prooi voor Bart Oosterveen in de A klasse, de B klasse kende eveneens dezelfde winnaar als op de zaterdag Niek Mensink wist wederom te winnen.

uitslag Marle online

De uitslagen van de op 23 april verreden wedstrijd in Marle staan online. De winst in de klasse A ging naar Bart Oosterveen, waarbij Niek Mensink de overwinning in de klasse B pakte.

uitslagen en foto's Daarle online

De uitslagen van de eerste wedstrijd van het Overijssels kampioenschap zitmaaierracen zijn toegevoegd aan de website. Om de uitslagen overzichtelijker te presenteren worden deze nu op een apparte pagina per wedstijd en klasse geplaats. Deze pagina's zijn via de kalender en via de uitslagen te bereiken.

kalender 2011 en rijders geupdate

De wedstrijd kalender voor 2011 staat online, de eerst volgende wedstrijd is op 26 maart in Daarle (kalender). Op dit moment staan er twee demo wedstrijden op de kalender, mocht u interesse hebben in een demo wedstrijd op uw evenement klik dan hier voor meer informatie.

De rijders-profielen zijn geupdate ook is de klasse indeling voor 2011 aan het overzicht toegevoegd. 

Voorlopige wedstrijd-kalender 2011

De voolopige wedstrijd-kalender van 2011 staat online, het betreft zowel de kalender van het Overijssels kampioenschap als de demo kalender.

stand en foto's Agrifair

De uitslag van de race en de actuele stand van het kampioenschap staan online. Daarnaast is ook de eerste fotoselectie van Agrifair 2010 toegevoegd aan het fotoalbum.

Lees verder

uitgebreide route info

Op de kaart zijn actuele wegwerkzaamheden/obstructies toegevoegd, aanrij routes vanuit 3 richtingen zijn aan gegeven doormiddel van een gekleurde lijn. Door op de lijn te klikken wordt de routebeschrijving in tekst weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om doormiddel van google maps een route vanaf uw eigen adres te berekenen. Houd hierbij de aandachtspunten welke op de kaart zijn weergegeven in de gaten. 

klik hier om naar de route informatie te gaan

Lees verder

inschrijving Rectum-Ypelo geopend

Om de inschrijving op de wedstrijddag te vergemakkelijken is er nu de mogelijkheid om het formulier te downloaden via de site.

Lees verder

Nieuwe foto's online!

De foto's van Notter-Zuna staan online, binnenkort zal ook het tweede album online komen. Klik hier om naar het album te gaan

Lees verder

zitmaaier race 22-08 te Heerenveen

Al sind 1923 organiceerd Floralia Bontebok het dorpsfeest van Bontebok (Heerenveen) Naast onze inmiddels bekende klassieke mororen en bromfietsen race hebben we dit jaar ook een zitmaaier race houden. voor meer info zie: www.floralia-bontebok.nl

Lees verder

rijders-profielen online

De eerste rijders-profielen zijn aan de website toegevoegd, de volledige info omtrend de rijders en machines vindt je hier. Deelnemers welke hier nog niet tussen staan maar dat wel willen kunnen contact op nemen met Bert-Jan Bieleman, klik hier voor het mailadres.

nb. (at) in emailadres vervangen door @ dit ter voorkoming van spam

Lees verder

Zitmaaierrace.nl forum

Vanaf heden is ook het forum actief. Heb je vragen of opmerkigen die je wilt delen met andere bezoekers van deze site registreer je dan nu en "plear hut ur maar op". Ook kun je hier filmpjes/foto's plaatsen, als ze maar voldoen aan de huisregels

Lees verder

twee nieuwe albums toegevoegd

Vandaag zijn nog 2 albums toegevoegd aan het zitmaaierrace fotoalbum. De door rallytukker Wim Scholman gemaakte foto's zijn hier te vinden. Het betreft hier een nieuw album van de in Maart verreden Hurrycross, en een 2e album van Hexel on wheels vanaf de andere kant van de baan.

Lees verder

Welkom op de nieuwe site

Dit is hem dan de compleet vernieuwde website voor zitmaaierracend Nederland! De site is volledig vernieuwd en verder uitgebreid om zo voor iedereen de juiste informatie omtrent het zitmaaierracen te bieden. Onder het menu “nieuws”vind u in de toekomst alles zitmaaierracend Nederland bezig houd. Er is speciaal aan het publiek van de “zitmaaierrace Rectum-Ypelo” gedacht en deze hebben dan ook een eigen menu “publiek” gekregen met alle informatie omtrent de zitmaaierrace en niet te vergeten, aansluitend de fantastische feestavond!

Lees verder